Kaliteli İçerik Üreterek BackLink Kazanma Teknikleri

İçerik, sanıldığından çok daha detaylı bir konu. Bu yazımızda sizlerle, uzmanlardan backlink geliştirme ve içerik üzerine hiçbir yerde bulamayacağınız mucize yöntemler paylaşacağız. 

İçeriğin ne kadar değerli olduğunu gerçekten biliyor muyuz? Gözden kaçan asıl önemli bir konu, içeriklerinizin size kazandırdığı linklerdir! Eğer içerikleriniz size; ilgili, otoritesi yüksek backlinkler kazandırmıyorsa, ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar hayal ettiğiniz SEO başarısını size kazandıramaz! 

Kaliteli içerik üreten ve paylaşan markaların düştüğü yanlış, işin link geliştirme kısmında! Peki, otoritesi yüksek bu linkleri kazanmak için neler yapılabilir? 

Aslında işin sırrı biraz teknik bir konu. Yapmanız gereken şey, doğru bir optimizasyon! BackLink geliştirme çalışmalarınız ne kadar etkili, verimli olursa, kârınız ve başarınız bir o kadar artacaktır. 

Hatalı Backlink Geliştirme Teknikleri

Kaliteli, değerli içerikler üreterek bunları web sitenizde paylaşmanız, sanılanın aksine yeterli değil! Doğru teknikler için bu yaklaşım sadece bir başlangıç. Bir içeriğin harika bir şekilde hazırlanmış olması, onun mutlaka tüm web sitelerinde link verileceği anlamına gelmez. 

Doğru Backlink Geliştirme Teknikleri

Şimdi de, daha akılcı bir yaklaşımın detaylarına bakalım! 

İçeriğe değer vermek doğru bir yöntem. Sadece, içerik üretim ve dağıtım süreçlerinde birkaç detaya önem vermeniz gerekiyor. Hepsi bu kadar. İçerik üretiminde belirli bir strateji izlemeniz gerekiyor. Böylece, içerikleriniz daha çok paylaşılacaktır ve size daha fazla sayıda backlink kazandıracaktır! Nasıl mı? İşte o teknikler!

Bu Adımları Mutlaka Not Alın!

1. Sıralamalarda öne çıkmak istediğiniz bir konu (başlık) belirleyin: İçerik başlıklarınız, genel anahtar kelimeleri içermeli. Yani, daldan dala atlamayın! 

2. Sektörünüz için otoriter gördüğünüz web sitelerini, hatta ünlü isimleri hedefleyin: İçeriklerinizi bu hedefle üretin. İşin algoritma kısmı daha çok önemseniyor olsa da, insan faktörünü ihmal etmeyin! Yalnızca, web site yöneticilerini değil, sektörün öne çıkan isimlerini de hedef almanız gerekiyor. 

3. Sektörün öne çıkan isimlerini imleyin: Bu noktada, yapısal bir planınız olmalı. Öne çıkan ünlü isimlere yazılarınızda yer verebilirsiniz! Onları etiketleyebilirsiniz. Böylece daha çok dikkat çekeceksiniz ve içeriklerinizin kaynak gösterilme şansı artacaktır. 

Bu teknikleri kullanırken CRM sisteminiz size büyük fayda sağlar. E-mail sisteminde, şirket ve sektör hedefli paylaşımlar kurgulayın. Eğer bir CRM sistemi kullanmıyorsanız, manuel olarak müşterilerinizi sınıflandırın (segmentasyon). 

Hatta, içeriklerinizi üretmeden önce, hangi konuda yazacağınız ile ilgili bu ünlü isimlere danışabilirsiniz! Yazılarınızda onlara da yer vereceğinizi belirterek izin isteyebilirsiniz. Her insan, herhangi bir makalede adının kullanılmasından memnun olur. Bu yüzden, bu tür yöntemlerin işe yarayacağından emin olun!

İçeriklerinizi tamamladığınızda, onay isteyebilirsiniz. Yayınladığınızda, yayınınızı yine bu kişilerle e-mail yoluyla paylaşabilirsiniz. Şu an çok fazla sayıda içerik paylaşılıyor ve markalar artık 2.000 kelimeden 5.000 kelimeye kadar içerik üretmeye başladılar! 

Özlü sözler popülerliğini koruyor, bu yüzden makalelerinizi sektörünüzle ve iş alanınızla ilgili bu sözlerle zenginleştirmeye çalışın. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE