Güncel Backlink Kazanma Teknikleri

Daha önceki yazılarımızda, güncel backlink kazanma tekniklerinden ve içeriğin bu noktada ne kadar değerli olduğundan bahsetmiştik. Bu makalemizde ise, dünyanın dört bir yanından, konunun uzmanlarından derlediğimiz ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Hepsi de, tecrübeli ve konuşmacı isimlere ait özel taktikler! Bu yazımızı okuduğunuzda, içeriğin backlink açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olacaksınız. Dilerseniz, sözü uzmanlara bırakalım…

Alli Brenner Uzmanından Backlink Teknikleri

İlk önceliğiniz, link kazanma hedefli içerikler olmalı. Bu tür içerikleri hazırlarken, hedef kitlenizin kişilik özelliklerine de odaklanmanız gerekiyor. Kişilik özelliklerinin de ötesinde, web sitenizdeki içerikleri tüketen, okuyan insanlar sitede nasıl hareket ediyor, bunu da analiz edin. Eğer, içeriklerin okunurluğu yüksekse, size backlink kazandıracağına artık kesin gözüyle bakabilirsiniz. 

Demografik bilgiler uzun yıllardır kullanılıyor ama günümüz koşullarında SEO için artık yeterli değil. Backlink kazandıracak kaliteli içeriklerin üretiminde esas almanız gereken nokta, kullanıcıları ve niyetlerini iyi anlamak! 

Bir kategori sayfası hazırladığınızı düşünelim. Bu noktada, kullanıcının sayfadaki niyeti, aksiyonu ne olabilir? Bunu öncesinden kurgulamanız gerekir. Kullanıcılar bu sayfayla etkileşime girdiklerinde sizce ne tür sorular soracaklar? İçerikleriniz, bu tür aksiyonlara ve kullanıcı sorularına cevap veren nitelikte olmalı. 

Backlink Kazandıran İçerik Tipleri


İmajlar

Karşılaştırma / Kıyaslama Yapan İçerikler 

Video 

Tekst 

Grafikler / Şemalar 

Kategori sayfalarınızı, link kazanmak açısından güçlendirmek istiyorsanız aşağıdaki iki taktik işinize yarayacaktır:

Kısa ve spesifik bir URL kullanın 

Sayfanın en başına, “değerli” nitelikte bir bilgi yerleştirin. 

İmajlar (görseller) backlink çekmek açısından en akılcı içerik tiplerinden birisidir. Pinterest, Instagram, Twitter, Facebook gibi sosyal medya kanallarında aktif olun. Bu linkler “nofollow” etiketlidir ama kullanıcılarda farkındalık yaratırlar! Eğer içeriklerinizin kalitesi yüksekse, hedef kitleniz sizi sosyal medya üzerinden bulabilir ve size içerik URL’niz üzerinden link verebilir. Bu tür olasılıkları da değerlendirin. 

“Paylaşım” butonları, eskisi kadar popüler olmasa da, etkili olmaya devam ediyorlar. Kullanıcıların, içeriklerinizi kolaylıkla paylaşabilecekleri butonlar faydalı olacaktır. 

Bunlara ek olarak, blogger’larla iletişime geçebilirsiniz. Hatta, birebir yüz yüze görüşmeler yapın. 

Lisa Barone Uzmanından Backlink Teknikleri

Lisa’ya göre, içerikler her zaman için mutlaka okunacaklar ya da size backlink kazandıracaklar diye bir kural yok. Önemli olan, duygu uyandıran ve değer yaratan içerikler üretmek. 

Ne Tür İçerikler Size Link Getirir?

Evergreen (Güncelliğini Koruyan) İçerikler

Video: Video içerikler, kullanıcı tarafına güven verir. 

Veri / Data: Verilerin görsel hale getirilmesi önemli bir içerik tipidir. Eğer insanlara, kolaylıkla anlayabilecekleri veriler sunuyorsanız, buna değer verecekler ve paylaşacaklardır da!

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE