Karmaşık SEO Problemlerine Yaklaşım

Bazen, standart SEO teknikleri yeterli olmaz ve karmaşık problemlerle karşılaşırsınız. Bir SEO uzmanı olarak, geleneksel SEO tekniklerini en doğru şekilde uygulasanız bile bu tür sorunlarla karşılaşmanız gayet normal. Bu işi bilenler, her gün başka bir yenilikle karşılaştıklarının bilincindedirler. Daha dün işe yarayan problem çözen teknikler, ertesi gün işe yaramayabilir. Peki, böyle durumlarda nasıl bir yol izlemelisiniz?

Pazar Değişikliğine Uyum Sağlama

Gerçek bir SEO uzmanı, bu tür sorunlara alışıktır. Her gün, yeni bir problemle mücadele etmeyi artık öğrenmiştir. Aslında karmaşanın en büyük nedeni, markaların sektör değiştirirken gerekli SEO alt yapısını önceden kurgulamamalarından kaynaklanıyor. Örneğin; tek bir pazara hitap ediyorsanız, bir anda çok uluslu bir markaya dönüşmeye karar verdiyseniz, mevcut alt yapınız doğal olarak yetersiz kalacaktır. 

Karmaşık SEO problemleri derken, bu tür hazırlıksız yakalanmalardan bahsediyoruz.

Site Mimarisi ve Alt Yapısı


En sık karşılaşılan diğer nedense, web sitelerinin yapısı ve mimarisinden kaynaklanan problemler. Çoğu zaman, her markanın web sitesi ve içeriği kendine özgü olduğu için, standart bir çözüm yeterli olmuyor. 

Böyle zor zamanlarda sizi kurtaracak olan şey, doğru teşhis! Bunun için de “crawling” yani tarama ve indekslemeye odaklanmanız gerekiyor. Başlık etiketlerini, meta tanımları ve başlıkların kendisini kontrol etmek de iyi bir başlangıç. Bu analizler sizi problemin çözümüne götürecektir. 

Eğer karmaşık bir siteyle ilgileniyorsanız, örneğin çok uluslu ve birçok yabancı dilde hizmet veren, binlerce sayfası olan bir web sitesinden sorumluysanız yardımcı araçlar kullanmanız şart. Genelde, SEO uzmanlarının hatası, sadece birkaç yardımcı araçla kendilerini sınırlamaları. Oysa, günümüzde bu araçlarla ilgili büyük bir çeşitliliğe sahibiz.

Büyük Resme Odaklanın! 

Büyük web sitelerinde, karmaşık SEO problemlerini aşmak için büyük resmi görmeniz gerekir. Zaman zaman, geriye dönüp analizlerinize bir de bu gözden bakmalısınız. Pazarlama tecrübeniz de olmalı, böylece pazarlama hedeflerine yönelik çalışmalar yürütebilirsiniz. Teknik SEO, en başarılı olduğunuz alan olabilir. Ama, bu tür büyük işlerde yeterli olmayabilir. Çünkü, bir noktada rakiplerinizden ayrışmanız gerekecektir. Tarama, indeks, anahtar kelime gibi konularda SEO dünyasındaki değişim çok hızlı! Bu yüzden, bir SEO ustası olsanız bile, vizyonunuzu daima daha geniş tutmaya çalışın. Farklı taktikler, sizleri başarıya götürecek anahtar yollardır. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE