2018 Yılı Öne Çıkan SEO Teknikleri

Online dünyada, sınırsız sayıda fırsat var. Yeter ki doğru SEO tekniklerini uygulayın! 

2018’in ilk aylarında, SEO kuralları değişti mi, değişecek mi? Çok genel bir soru olsa da, cevabın evet olduğu bir gerçek. Bununla birlikte, yapısal teknikler etkisini koruyor, yani büyük bir değişim yok. Yine de, 2018 yılında SEO başarınızı artırmanız için yapmanız gereken çalışmalar var. 

Sizler için, 2018 SEO trendlerine, farklı kaynaklardan göz attık ve öne çıkan 11 SEO tekniğini hemen paylaşıyoruz! 

Otorite

Site otoriterliği başlığına birçok yazımızda değinmiştik. Çünkü, önce gelen SEO stratejilerinden birisi. Üzerinde durmanız gereken belki de en önemli ayrıntı, link kalitesi! Sitenizin sahip olduğu, sinyal aldığı linkler ne kadar kaliteli olursa, bunun size olumlu yansıması, kat ve kat daha fazla olacaktır. 

İçerik Optimizasyonu

2018’de en çok öne çıkan SEO trendlerinden birisi de tabii ki içerik. Uzmanlar ve editörler, 2018’de SEO’da başarılı olmak istiyorsanız içeriğin hayati olduğu görüşündeler. İçeriğin önemi zamanla, yüksek bir ivmeyle artmaya devam ediyor. Benzer şekilde, üzerinde durmanız gereken anahtar ayrıntı, yine “kalite”. İyi içerikler, kaliteli içerikler üretin. 

İndekslenme Yaşı 

İndekslenme yaşını sıkça duymamış olabilirsiniz. Ama, ilk 3 trend arasında gösteriliyor. İndekslenme yaşınızı, Google’ın sitenizi veya içeriklerinizi ilk fark ettiği zaman olarak düşünebilirsiniz. Google tarafından yıllarca takipte olup, kaliteyi korumuş olmak, bir site için harika bir artı puan! 

Site Hızı

Site hızı konusunda sizlere yeterince uyarı yaptık. Tüm yazılarımızda hep aynı şeyi vurguladık. Sitenizin hızını artırmanız için uygulayabileceğiniz; hem çok pratik, hem çok kolay birçok optimizasyon tekniği var. Bu teknikleri uygulamayı ihmal etmeyin. 

CDN ve DNS

CDN’den (İçerik Dağıtım Ağları) faydalandığınızda, site içeriklerinizi, kullanıcı nerede ikamet ediyor olursa olsun, onlara hızlıca ulaştırabilirsiniz (Örneğin; Amazon, Cloudfront gibi…). 

Ayrıca, DNS’inizi bir CloudFlare’e taşımayı ihmal etmeyin. Bu tür teknikler DNS yayılma zamanı konusunda etkilidir. 

Artı Değer Yaratın

Artı değer yaratmanın, kullanıcılara fayda sağlamanın en keskin yolu içeriktir. Google şu an kaliteli içeriği, diğerlerinden ayırma konusunda oldukça büyük bir yol kat etti. İyi içerikler, yeni kullanıcıları davet eder ve etkileşim yaratırlar. Mümkünse, 2.000 karakter uzunluğuna erişin. İçeriklerin içerdikleri linklerin sağlıklı ve güvenilir olduğundan emin olun. Kullandığınız kaynakları referans göstermekten çekinmeyin. İçeriğinizi bölümlere ayırın; böylelikle daha kolay okunurlar. Görsel kalitesini ihmal etmeyin. Tabii ki, anahtar kelime seçimi halen önemini koruyor. Şirket hedeflerinizle eşleşen anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içeriklerinize dahil edin. İçerikleriniz, kullanıcının problem yaşadığı sorunlara cevap vermeli, onlara yardımcı olmalı ve fayda sağlamalı. 

Mobil Uyumluluk ve SEO

Mobil uyumluluk, her SEO makalesinde kendine yer bulan bir olmazsa olmaz! Google’da, mobil üzerinden arama yapan kullanıcıların sayısı her gün biraz daha artıyor. (%60, 2016). 

Kullanıcı Deneyimi

Siteniz, kullanımı kolay olmalı. Kendinizi, sitenizi ziyaret edecek kullanıcıların yerine koyun. Aradığınız içeriklere rahatlıkla ulaşabiliyor musunuz? Birkaç ipucu: Grafik tasarımlarda abartıya kaçmayın, uzman tasarımcıların “ekmek kırıntıları” dedikleri sitede gezinmeyi kolaylaştıran teknikler uygulayın, mümkünse “site içi arama” fonksiyonu ekleyin, ana menünüz sade olmalı, uygun etiketleri de kullanarak tüm içeriklerinizi belirli kategoriler altında toplayın, pop-up açılır sayfalarda abartıya kaçmamanız önerilir! 

Anahtar Kelime Çeşitliliği 

“Gizil, örtülü” anlamına gelen “Latent – Semantik İndeksleme” kavramını daha önce duydunuz mu? Google şu an Hummingbird aramalarda bu teknolojiyi kullanıyor (LSI). Buna, semantik stilde arama da deniyor. Basit ve Türkçe tabiriyle Google, kullanıcıların tam olarak neyi aradığını tahmin etmeye çalışıyor diyebiliriz. Yani, “satır aralarını” da okuyor! 

Bu yüzden anahtar kelime optimizasyonuna “çeşitlilik” üzerinden yaklaşmalısınız. Nasıl ki Türkçe’de eş sesli kelimeler bazen farklı anlamlara gelebiliyorsa, Google’a bu konuda yardımcı olabilecek bir anahtar kelime ve içerik stratejisi geliştirin! 

Giden Linkler

İçeriklerinizde kullandığınız “outbound” linkleri doğru şekilde yapılandırmalısınız. Öncelikle; site içeriğinizle ilgisi, yani konuyla bir tutarlılığı olmalı. “Nofollow” veya “Dofollow” linklerle şekillendirme yapmaktan çekinmeyin. Şu an, her bir içerikte yaklaşık 2 veya 3 outbound link kullanmanız öneriliyor. Bu linkler, kullanıcıların aradıkları bilgiye ulaşmalarında kolaylık sağlıyor. Bu da, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve memnuniyeti demektir. 

İçeriği Pazarlamak & Güvenli Kaynaklar

İçeriğinizi hazırlarken ve pazarlarken, kullandığınız kaynakların (domain adreslerin) güvenilir olmasına dikkat edin. 2018’in en çok konuşulan trendlerinden birisi de, pazarlanabilir içerikler üretmek (ve tabii ki bunları pazarlamak). İçeriğinizi LinkedIn, Medium gibi farklı kanallarda da yayınlayabilirsiniz. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE