SEO Tekniklerinde En Önemli 3 Madde

2018’de uygulayacağınız SEO teknikleriyle rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Birazdan anlatacağımız bu 3 tekniği uygulamakla başlayabilirsiniz!

Bu teknikleri özel kılan diğer bir nitelik de, size kısa dönemli değil, uzun erimli bir başarı getirecek olmaları. Teknikler size ilk bakışta uygulaması kolay gibi görünse de, bu işe biraz zaman ayırmanız gerekecek. Karmaşık değiller, ama planlama gerektiriyorlar. 

Sözü uzatmadan, bu 3 özel SEO tekniğini hemen aktaralım! 

Sayfa Hızınızı Artırarak Sıralamalarda Yükselin 

Google, mobil aramalarda sayfa hızının önemli bir sıralama ölçütü olacağına dair tarih verdi, bu tarih Temmuz 2018! Bu, işin daha teknik yönü olsa da, sayfa hızının kullanıcı memnuniyeti açısından da değerli olduğunu daima aklınızda bulundurun. Bu tür iyi deneyimler, size dolaylı yollardan sıralamalarda ek başarı getirecektir. 

Sayfa hızıyla ilgili yapılan çalışmalar, bir sayfa ne kadar hızlıysa, sayfada kalma oranının da bir o kadar yükseldiğine işaret ediyor. Bu durumu, daha çok satış, daha çok gelir ve daha çok dönüşüm olarak da okuyabilirsiniz. 

Kısacası, sayfa hızı gerçek anlamda üzerinde durulması gereken bir faktör! Yine, globaldeki sektör deneyimlerinden size önemli bir ipucu verelim. Ne yazık ki birçok sayfa yöneticisi, web sitelerinin çok hızlı olduğu yönünde yanlış bir bilgiye sahip. Kimi zaman, web sayfasının sadece bir veya iki saniyede açıldığını düşünen insanlarla karşılaşabilirsiniz. Halbuki, test ettiğinizde, açılma hızı 30 saniyeleri bile bulabiliyor. Eminiz ki rakiplerinizden birçoğu da benzer bir yanılgı içerisinde. O yüzden, sayfa hızı iyileştirme çalışmaları yapmanız, düşündüğünüzden çok daha etkili olabilir. 

İşte sayfa hızınızı artırabileceğiniz birkaç önemli SEO tekniği:

Hosting hizmetinizi, yüksek performans gösteren bir yerden alın. 

CSS ve JavaScript dosyalarınızı birleştirerek, http çağrılarını daha aza indirebilirsiniz. 

Görsellerinizi, düzenli olarak ölçeklendirin ve sıkıştırma işleminden geçirin. 

CSS ve JavaScript dosyalarınızı ayrıca küçültme işleminden geçirebilirsiniz.

Link Geliştirme (Tıklama Alma) Çalışmalarınızda Marka Konumlandırması Yapın

Eğer, uzun bir süre için herhangi bir web sitesinin yönetimi sorumluluğunu aldıysanız, size gelen link istekleriyle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Ne yazık ki genellikle, bu istekler hep kalitesi düşük sitelerden gelir. Keşke tam tersi olsaydı. 

Link erişimi yaratmak da zorlu bir süreçtir. E-mail pazarlama yapıyorsanız ve aldığınız tıklama oranları sizi hayal kırıklığına uğratıyorsa şaşırmayın. Çünkü, genellikle şirketinizi veya sizi, daha önce hiç duymamış kişilere gönderimler yapıyorsunuz. Bu işin püf noktası, ilişki kurmaktır. E-mail gönderimlerinizi kişiselleştirme yaparak ve hedef kitleye uygun bir şekilde hazırlamalısınız. Mümkünse, bu tür bir çalışma yapmadan önce müşterilerinizle başka herhangi bir kanal üzerinden öncelikle “ilişki” kurun. E-mail gönderimleri ikinci adım olarak gelmeli. 

Yine, kullanabileceğiniz diğer efektif bir strateji de markalaşmak! Dile kolay gelse de, markalaşma süreci uzun bir süreçtir ve bu işe emek vermeniz gerekiyor. Markalaşma çalışmalarınız hem düzenli bir şekilde ilerlemeli hem de uzun bir süre devam etmeli. Ancak, bu süreçten başarıyla çıktığınızda, link geliştirme süreçleriniz markanız adına kolaylaşacaktır! 

Mutlaka bir ürün veya servis markası yaratmak zorunda değilsiniz. Kişisel marka konumlandırması yaparak, kendi isminizle de markalaşabilirsiniz. Böylece, insanlarla etkileşime girdiğinizde size çok daha fazla ilgi göstereceklerdir. 

Markalaşmak adına neler yapabileceğinize de birkaç maddeyle değinelim:

Sizin için anahtar konumdaki sosyal ağlarda düzenli ve sürekli olarak paylaşımlar yapın (marka konumlandırmanızı yaparak). 

Alanınızdaki, sektörünüzdeki diğer önemli isimlerden de içerikler paylaşabilir, bu içeriklerin üzerine kendi özgün yorumlarınızı ekleyebilirsiniz. 

Hedef kitlenizle iletişime geçin. Bu bir konferans olabilir, web semineri olabilir. Aklınıza gelebilecek her şey olabilir. Yeter ki onlara bir şekilde dokunun ve bir ilişki yaratın. 

Endüstri yayınları için ve kendi web siteniz için, yine düzenli olarak içerikler oluşturmanız gerekiyor.

Video İçerikler Yükselişte, Mutlaka Kullanın!

Günümüz dijital pazarlama dünyasında videolar, ayrı bir değere ve öneme sahip. Hem web siteniz, hem sosyal medya kanallarınız için düşündüğümüzde, videonun gücünü SEO çalışmalarınız için bir fırsata çevirebilirsiniz. 

Google, düzenli olarak video yayınlayan siteleri, bunu kullanıcı deneyimine de dayandırarak olumlu bir şekilde değerlendiriyor. Bu da, organik sıralamalarda başarı anlamına geliyor. Video içerikler, kullanıcılarda gerçeklik algısı yaratmak açısından diğer içeriklere göre çok daha başarılı. Bu yüzden, videolar, hedef kitlenizin markanızla etkileşime girmesi açısından çok daha etkilidirler. 

YouTube, bu iş için tabii ki en uygun kanallardan biri. Çünkü yüksek sayıda kullanıcıya erişebilme olanağınız bulunuyor. YouTube’un kimi zaman, dünyanın en büyük 2. arama motoru olarak adlandırıldığını unutmayın. Bunun yanında YouTube şu an; Google’dan sonra dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi! 

Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştik. Web siteniz için YouTube çalışmalarını ortak bir şekilde yürüttüğünüzde, bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz. Hem YouTube domain adının otoriterliğinden yararlanıyor hem de Google arama sonuçlarında videolarınızla da yer almış oluyorsunuz. 

İşte videolarınızı SEO açısından başarıya dönüştürebileceğiniz birkaç teknik:

Videolarınızda, ne yaptığınızı kim olduğunuzu net bir şekilde ifade edin. Her zaman olduğu gibi, hedef kitlenizin cevabını aradığı soruları yanıtlayan, bilgilendirici içerikler üretmeye çalışın. Bu, ürününüz veya verdiğiniz hizmetlerle ilgili de bir cevap olabilir. 

YouTube videoları da optimizasyon gerektiriyor. Yani; ilgili, tutarlı ve yüksek kalitede linklerle çalışmak Google sıralamalarındaki başarınıza katkı sağlayacaktır. 

YouTube videolarınızı direkt olarak web sitenize yerleştirebilirsiniz. (embed). Böylece, kullanıcıların web sitenizle olan iletişimini de güçlendirmiş olursunuz. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE