Backlink Geliştirme ve Trafik Artırma Teknikleri

Backlinkler, sadece Google’daki sıralamanızı iyileştirmekle kalmaz. Bununla birlikte, web sitenize daha çok trafik çekebilmeniz adına da harika bir araçtırlar. Backlinkler için, Arama Motoru Optimizasyonu’nun olmazsa olmazıdır diyebiliriz. Sitenize, başarılı bir oranda web trafiği kazandırmak istiyorsanız, SEO’da uzun dönemli bir başarı yakalamak istiyorsanız, link geliştirmelerini ayrı bir başlıkta değerlendirerek, ayrı bir yatırım yapmanız gerekiyor. 

Bununla birlikte, bir web sitesine daha çok trafik kazandırmak; daha çok müşteriye ulaşmanın ve satış oranlarını artırmasının yanında, ek faydalar da sağlar. Trafiğiniz yüksek olduğunda, müşterileri anlamakla ilgili daha çok veriye sahipsiniz demektir. Bu verilerin analiziyle, müşterilerinizi daha iyi anlar, hangi noktalarda olumsuz tepki verdiklerini tespit eder ve tüm çalışmalarınızı nokta atış stratejilerle güncelleyebilir, yenileyebilirsiniz. 

Şimdi gelelim, tüm bu hedefler için uygulayabileceğiniz link geliştirme tekniklerine. Hemen başlayalım. 

Link Partnerlerinizi Tespit Edin

Sitenize daha çok trafik kazandıracak backlinkleri ne tür kaynaklardan elde edebileceğinizi belirlemek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem var. Rakip analizi, Google’daki sıralamalar ve etkili isim araştırması yapmak bu yöntemlerden sadece birkaç tanesidir. 

Rakiplerinizin, web sitelerine trafik çektikleri yayınları analiz edin. Bunun için kullanabileceğiniz araçlar bulunuyor (Örneğin; SimilarWeb). Bu tür yardımcı araçlar, rakiplerinizin hangi kaynaklardan trafik sağladıklarını göstermesinin yanında, hangi linklerden ne kadar trafik çektikleriyle ilgili de bilgiler sunabiliyorlar. 

Bu tür, rakiplerinize de yönlendirme yapan siteleri (kaynakları) keşfettiğinizde, bunları birer partner olarak görmelisiniz. Tabii ki, güvenilir siteler olduklarından, hedef kitlenize hitap ettiklerinden emin olmak adına hepsini tek tek incelemeniz de gerekiyor. Eğer bu tür bir kontrolden başarıyla geçmişlerse, bu kaynak sitelerle iletişime geçmenin yollarını arayın. Daha önceki yazılarımızda, ne tür iletişim yolları kullanabileceğinize dair teknikler, öneriler paylaşmıştık. 

Başarıyı Değerlendirmek

Yukarıda bahsettiğimiz çalışmaları yaptığınızı var sayalım. Kaynak sitelerle iletişime geçtiniz ve siz de tıpkı rakipleriniz gibi sitenize trafik gönderen yönlendirici linklere artık sahipsiniz diye düşünelim. Şimdiyse, tüm bu çalışmaları değerlendirme, gözlem altına alma zamanı…

Her ay, yönlendirilen trafiği analiz etmek için Google Analytics’i kontrol edin. Böylece, partnerlerinizin size ne kadar trafik yönlendirdiklerini tespit edebilirsiniz. 

3 ay veya 6 ay sonra, bu partnerlerden hangilerinin size gerçek anlamda fayda sağladığını net bir şekilde görebileceksiniz. Hatta, size en çok fayda sağlayan kaynak sitelerle olan çalışmanızı, onlara daha çok içerik sağlayarak, yoğunlaştırabilirsiniz. 

Ek olarak, Google Trends ve Google Keyword Planner’a göz atarak, markanızla ilgili aramalarda bütünsel bir iyileşme olup olmadığını da test edebilirsiniz. 

Bitirirken:

Backlink geliştirme süreci, dile kolay gelse de yoğun bir çaba ister. Uzun dönemli başarı için, bir yandan etik çalışmalı, diğer taraftan ise somut katkı sağlayacak düzenlemeler yapmanız gerekir. Ancak, sağlıklı bir link portfolyosu oluşturmayı başardığınızda, artık çok farklı kanallardan, web sitenize düzeli bir şekilde trafik akışı kazandırabiliyorsunuz demektir. 

Bahsettiğimiz partnerlerin sayısı ve çeşitliliği ne kadar çok olursa, getirdikleri başarı da bir o kadar yüksek olacaktır. Her zamanki gibi, partnerlerinizi seçerken, kalite odaklı olmayı daima aklınızda bulundurun.

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE