Google Search Console Güncellendi! Yenilikler ve Tüm Detaylar

Google Search Console’a en son ne zaman giriş yaptınız? Bundan sonraki ilk girişinizde, karşınıza çok büyük bir ihtimalle, uzun zamandır beklenen yeni beta versiyonu çıkacaktır! Çünkü yeni versiyon şu anda neredeyse herkes için güncellenmiş durumda.

Search Console'da Neler Değişti?

Kontrol etmek için  https://search.google.com/search-console adresine tıklayabilirsiniz. Sağ üst köşede, seçim yapıp sonuçlarını izleyebileceğiniz “Arama Özelliği” kutucuğuyla karşılaşacaksınız. Yeni beta sürümünde, onaylanmış tüm siteleriniz bu menüde görünecektir. Bazı hesaplarda, ekranın sol altında eski versiyonla devam etme seçeneği de bulunuyor. 

Google şu an, Search Console beta versiyonuna, eski versiyonda bulunan birçok diğer özelliği de taşımaya çalışıyor. Tabii, bununla birlikte var olan özelliklerin geliştirilmesi ve yeni özelliklerin eklenmesi için de çalışmalar yapılıyor. 

Bazı kullanıcılar, yeni beta versiyonunda henüz tüm özellikleri kullanamadıklarını söylüyorlar. Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız, gün içerisinde tekrar giriş yapın. Yani, büyük ihtimalle, ilgili güncellemeler devam ediyor ve sadece birkaç saat içerisinde bile yeni özelliklerle karşılaşabilirsiniz. 

Eski raporlarınız henüz yeni sürüme taşınmamışsa, bununla ilgili de eklenmiş bir buton bulunuyor.

Hatta, zaman zaman, onaylanmış profillerine tıkladığında “Çok Yakında!” uyarısıyla karşılaşan kullanıcılar da oldu. Bahsettiğimiz buton, sizi “Search Console Yardım” sayfasına yönlendiriyor. Tıkladığınızda karşınıza çıkan yardım dokümanlarında, eski Search Console’daki bazı raporların henüz neden taşınmamış olduğuyla ilgili açıklamalarla karşılaşabilirsiniz. 

Hatta size, Google’ın hangi raporu taşımasını istersiniz şeklinde sorular da yöneltilebilir. 

Google tarafından yapılan (“Çok Yakında” butonuyla) açıklama şu şekilde:

“Eğer, eski sürümde sizin için önde gelen Search Console raporlarına şu an ulaşamıyorsanız, bunun iki nedeni olabilir:

Birincisi, henüz raporun taşınma işlemi tamamlanmamıştır. Şu an için yeni Search Console’u geliştirme süreci devam ediyor. Bu biraz zaman alacaktır. Sizin için öncelikli olan bu raporları, zamanla yeni versiyonda da görmeye başlayacaksınız. 

İkincisi, raporun sunumuyla ilgili çok daha etkili bir yol bulmuş olabiliriz. Verilerin sunumuyla ilgili bir geliştirme yaptıysak, o zaman bu raporları tamamen eski versiyondaki haliyle taşımayacağız demektir. Bazı durumlarda, birkaç veri çeşidini birleştirmiş olabiliriz. Ya da raporu, başka bir raporun akışına eklemiş olabiliriz. Nihayetinde, size sunduğumuz hiçbir datadan vazgeçmiş değiliz, zamanla hepsine, farklı bir görünümle de olsa ulaşabileceksiniz. Yeni sunumlar, sizler için çok daha kullanışlı olacaktır.”

Açıklamanın ardından Google size, eski Search Console’a ait hangi raporu görmek istiyorsunuz? şeklinde bir soru yöneltiyor ve hemen altında size ilgili rapor seçeneklerini sunuyor. 

Sıcak haberler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE