Google'dan HTTPS Olmayan Sitelere Uyarı!

Temmuz 2018’den İtibaren HTTPS Olmayan Siteler “Güvenilir Değil” Uyarısı Alacaklar! 

Google, sizin de bildiğiniz gibi, uzun zamandır tüm sitelerden “varsayılan” bir nitelikte güvenilir olmalarını istiyor. Bununla ilgili uzun yıllardır açıklamalar yaptı. Ve nihayet önümüzdeki temmuz ayından itibaren artık işler biraz daha ciddiye biniyor. Çünkü Google, bu tarihle birlikte Chrome tarayıcıların HTTPS geçişi yapmamış siteleri daha efektif bir şekilde “güvenilir değil” olarak işaretleyeceğini duyurdu.

Tammuz Ayında Bir Çok Güncelleme Bizleri Bekliyor 

Temmuz ayı, Google’la ilgili birçok yeniliğe şahit olacağımız bir ay olacak. Bizim de sizlere yakın zamanda duyurmuş olduğumuz gibi “Sayfa Hızı Güncellemesi” ismindeki yeni güncelleme de, yine temmuz ayıyla birlikte aktif hale gelecek. Google, Chrome ve HTTPS ile ilgili haberi çok yakın bir zamanda paylaşmıştı. Bu yüzden, her iki güncelleme arasında bir ortaklık olduğu, olacağı söyleniyor. Hatırlarsanız, Sayfa Hızı güncellemesiyle ilgili işin veri toplama tarafına da değinmiştik. Görünen o ki, bu veriler HTTPS olmayan sitelerle ilgili kullanıcılara uyarı verilmesi için de değerlendirilecek! 

Diğer bir yenilik de Chrome 68! Chrome 68’in kullanılacağı tarihle de bir kesişme var. 

Google, tüm webmasterları HTTPS geçişi yapmaları konusunda uzun zamandır uyarıyor. Hatta, sayfa yöneticilerini biraz daha hareketlendirmek için küçük sıralama avantajları da sunuldu. Bu kampanyanın başarı gösterdiği konuşuluyor.

Google'ın HTTPS ile İlgili Açıkladığı Veriler

Şu an hem Android hem de Windows için Chrome trafiğinin %68’i koruma altında.

Chrome OS ve Mac için bu oran %78

Top 100 listesindeki sitelerin 81 tanesi varsayılan nitelikte HTTPS geçişi yapmış bulunuyor. 

Web sitenizin büyüklüğüne ve siteye özel proje beklentilerine göre, HTTP’den HTTPS’e geçiş söylendiği kadar kolay olmayabilir. Bu yüzden mutlaka bir uzmandan destek almanızı öneriyoruz. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE