SEO Performansınızı Doğru Yönetin

SEO performansınızı (KPI) artırmak için, tıpkı bir ürün müdürü gibi düşünün! Ölçülebilir SEO teknikleri üzerine odaklandığınızda, web siteniz için belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmeniz mümkün. 

SEO Uzmanlığı ile Ürün Müdürü gibi bir pozisyonun aslında birçok ortak noktası var. Her ikisi de; 

Markanın büyüme sürecinde ön saflarda yer alır 

Ölçülebilir gelir elde etmek için çalışırlar 

Ürün müdürleri, nasıl ki ürünlerde uygulanması gereken gelişim süreçlerini yönetmekten sorumlularsa, SEO uzmanları da benzer bir şekilde yüzlerce sıralama faktörü arasından en etkili olanlarını seçer ve süreci yönetir.

Planlamanızı Yaparak Başlayın

H3 etiketlerinin eklenmesi, meta description açıklamaların güncellenmesi, tavsiye edilen uzunluğa uygun olup olmadıklarının denetimi ve daha birçok optimizasyon tabii ki SEO teknikleri ve başarıya ulaşmanız için gerekli. Fakat en az bu teknikler kadar, kaynakların ve bütçenin de doğru bir şekilde yönetilmesi şart! 

Bu yüzden, SEO uzmanlığına tıpkı bir ürün yöneticisi gibi yaklaşmakta fayda var. Kendinize şu soruları sorun:

2018 yılında, web siteniz için en öncelikli şirket hedefleri neler? 

Günlük çalışma planınızı düşündüğünüzde, bu hedeflere ulaşmanızı sağlayacak en öncelikli SEO teknikleri hangileri? 

Bu soruları netleştirdiğinizde, aşağıdaki maddeler ışığında aksiyon alabilirsiniz! 

Ekibinizle, bu hedefleri paylaşın ve çalışma planınızla ilgili bir uzlaşma sağlayın. 

Disiplininizi koruyun. 

ROI (yatırımların getirisi) raporlarına bağlı kalın. Böylece size yüksek oranda fayda sağlayan adımları tespit edebilirsiniz. 

Bu teknikler basit görünseler de, gerçek anlamda bir SEO başarısı için gereklidirler. Web sitenizden elde ettiğiniz gelirlerin, önemli bir kısmı hangi kanallardan geliyor, bilmelisiniz. Raporlara bağlı kalmalısınız. Nihayetinde, sizin hedefiniz de; zaman, emek ve bütçe ayırdığınız SEO çalışmalarından somut geri dönüşler almak.

SEO raporları, bir şekilde, verinin ötesinde; şirketin gelirlerine sunduğu katkıyla ilgili de bilgilendirici olmalıdır.  Eğer, bu bütünlük sağlanamazsa, üzerinde sürekli durduğumuz şirket hedeflerinden uzaklaşılıyor demektir. Hangi sıralama faktörlerinin daha etkili olduğu tabii ki önemli. Ancak unutmayın ki tüm bu optimizasyon çalışmalarını yaparken; daha çok müşteriye ulaşmak, daha çok gelir elde etmek gibi temel hedefleriniz de var.

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE