SEO Başarınız İçin 3 İpucu

Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç demek. 2018 yılında SEO başarısı için uygulayabileceğiniz bazı pratik önerilerimiz var. 

Her zamanki gibi, sözü uzatmadan uygulayabileceğiniz SEO tekniklerine geçiyoruz. 

Sitenizi Denetleyin 

Web sitenizi, her gün denetlemeniz gerçekten de zor. Ama ara sıra nerede olduğunuzu, hangi konularda eksiklikler olduğunu gözlemlemeniz de şart. Fazla zamanınızı almayacak bir şekilde, genel bir denetim için teknik SEO’yu ayrı tutun. Ardından, kullanacağınız anahtar kelimelerle ilgili bir yol haritası çizmeniz gerekiyor. Ve tabii ki, denetimden geçirmeniz gereken diğer bir başlık da site içerikleriniz! 

Profesyoneller, her yıl hatta her ay gelen SEO trendlerine uyum sağlamak açısından yılın her çeyreğinde bu tür denetim programlarını uyguluyorlar. Eğer siz de vaktinizin kısıtlı olduğunu düşünüyorsanız, kendinize 3 ayda bir uyguladığınız bir SEO denetim takvimi oluşturabilirsiniz. 

Anahtar Kelimelerinizi ve Verdikleri Mesajları Tekrar Değerlendirin

2017’de gelen yeniliklere uyum sağladığınızı düşünüyor musunuz? Web siteniz, markanız için belirlediğiniz hedefleri SEO açısından hayata geçirdiniz mi? Rekabet koşulları, SEO çerçevesinde ne tür değişimlere uğradı? Belirlediğiniz anahtar kelimeler, halen geçerli mi? İşte tüm bu kritik soruları tek tek yanıtlamalı ve gerekli güncellemeleri geç kalmadan yapmalısınız. 

Örneğin, lojistikle ilgili hizmetler verdiğinizi düşünelim. “Nakliyat” gibi bir anahtar kelimeyle büyük başarılar elde ettiğinizi farz edelim. Bir yıllık bir dönem içerisinde “Nakliyat” anahtar kelimesi, eski başarı değerini kaybetmiş ve yerini “Taşımacılık” kelimesine bırakmış olabilir. 

Bu tür kritik değişimleri fark etmek önemlidir. Çünkü, hedeflediğiniz anahtar kelimeler yenilendikçe, web içeriklerinizi de yenilemeniz gerekecektir. 

Arama sonuçları, sektör trendleri, yeni ürünler… Bunların hepsi zaman içerisinde değişime uğrar. Bu yüzden, vermek istediğiniz mesajları, size güç katan anahtar kelimeleri mutlaka yeniden değerlendirin. 

Yeni Trendler & Eskide Kalanlar 

İçerik kavramıyla sık sık karşılaştığınızı biliyoruz. Bunun nedeni içeriğin SEO dünyasında büyük bir öneme sahip olması. O yüzden, sıkıcı olmak istemesek de, içeriklerin yenilenmesi gerçek anlamda odaklanmanız gereken bir başlık! 

Hangi içerikleriniz size başarı getirmiş? Hangilerinden sonuç alamadınız? 2018 için ne tür içerikler üretmeniz gerekiyor? Bu denetim ve üretim sürecini ihmal etmeyin. Bu süreçle ilgili de size birkaç değerli ipucu verelim!

İçerikleri Yenilemek

Eski içeriklerinizden tamamen vazgeçmek zorunda değilsiniz. 2018’i veya sektör dinamiklerini yansıtan birkaç yeni cümle eklemeniz bile işe yarayacaktır. 

Tekrar Kullanım

Eskimiş olduğunu düşündüğünüz içeriklerinizi birer kaynak olarak düşünün. E-kitaplar, web seminerleri, ürün kılavuzları, info-grafikler… Her birini yeniden tasarlayabilir veya yeni içerikler için birer kaynak olarak kullanabilirsiniz. 

Başarılı İçerikler

Sitenizde, iyi performans gösteren içerikler mutlaka var! Onları tespit ederek ve neden başarı gösterdiklerini de analiz ederek, benzer içerikler üretebilirsiniz. Tıpa tıp aynı içeriği üretmekten tabii ki söz etmiyoruz. Başarı kazanmasının arkasındaki nedenleri yakalamanız yeterli. Bu bir format olabilir, görsel olabilir veya bir anahtar kelime olabilir! 

Bitirirken:

2018 sizi bekliyor! 2017’yi geride bırakmış olsak da, geçmişe dönüp ders çıkarmak daima iyidir. 2018’de, SEO’da başarıyı yakalamak için doğru bir zaman planlaması yaparak, yukarıdaki stratejileri uygulamaya çalışın. Farkı siz de göreceksiniz. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE