Yerel SEO ve Sıralama Yükselten İçerik Teknikleri

Yerel (Lokal) SEO çalışmalarınıza ve Google’daki sıralamanıza destek verecek içerikleri nasıl hazırlamalı? Nelere dikkat etmeli? İşin püf noktası, tabii ki lokal odaklı düşünmek. Şimdi gelelim, işin ayrıntılarına…

Mobil aramalar ve mobil kavramı, SEO dünyasında birçok değişime neden oldu. Ama, tüm bu değişimlerin yerel aramalara ve yerel SEO çalışmalarına etkisi çok daha fazla! 

2014’te yayına giren, Pigeon algoritma güncellemesiyle birlikte, yerel işletmelerin Google’daki görünürlüğü daha da arttı. Diğer yandan, mobil cihazların masa üstü cihazlarla karşılaştırıldığında büyük bir artış göstermesi ve Google’ın yapılan her 3 aramadan 1’inin yerel arama olduğunu belirtmesiyle birlikte, “Local SEO” kavramı şu an her zamankinden daha önemli!

Özellikle, yine mobil cihazlar açısından baktığımızda, yerel arama sonuçlarının oldukça hareketli olduğunu söyleyebiliriz. Yani, sıralamalarda kendinize bir yer kapıp aylarca aynı seviyeyi korumanız pek de mümkün görünmüyor. 

Peki yerel aramalar için hangi SEO tekniklerinden faydalanabiliriz?

Şirket bilgilerinizin (şirket adı, bulunduğu bölge, adres, telefon) tüm yerel listelerde ve rehberlerde güncel ve birbiriyle eş olmasına dikkat edin. 

“Google Benim İşletmem” ve “Bing Places For Business” gibi şirket sayfalarınızı mutlaka oluşturun. İlgili tüm alanları, yerele ait anahtar kelimeler de kullanarak eksiksiz bir şekilde doldurun. 

Web sitenizde düzenli SEO çalışmaları yapmanız tabii ki şart. Buna ek olarak, müşterilerden gelen yorum ve puanlamalarınızı artırmaya çalışın. Google Benim İşletmem gibi sayfalarda mümkün olduğunca aktif olun. 

“Long-tail” adıyla sık sık duyar olduğunuz anahtar kelime çeşitleriyle, yine yerele dair içerikler üretmelisiniz. 

İçerik Üretimi ve Yerel SEO

İşin püf noktası “içerik” olduğuna göre, yerel SEO için uygulayabileceğiniz içerik üretimi tekniklerine de hızlıca bir göz atalım.

Anahtar kelime kavramına ek olarak “Lokal Anahtar Kelimeler” kavramı daima aklınızda olsun. Başlıklarda ve description açıklamalarda bu anahtar kelimeleri mutlaka kullanın. 

Yerele vurgu yapan anahtar kelimelere, metinlerin en başında yer verin. 

Web sitenizdeki içeriklerle, blog içeriklerinizin birbirine benzer “long-tail” anahtar kelimeler barındırması, yani tutarlı olmaları işinize çok yarayacak.

Hizmet verdiğiniz yerel işletmelerden ve müşterilerinizden “Bizim için ne dediler?” formatında, referans yazıları isteyin ve bu referansları web sitenizde paylaşın. 

Her zaman söylediğimiz gibi, müşterileri anlamak, ne tür sorular sorduklarını bilmek çok önemli! Birebir iletişimle onların neler aradıklarını tespit edin ve içeriklerinizde bu temalara değinin. Sorularına cevaplar üretin. 

“Facebook Audience Insights” gibi araçlar kullanarak, hedef kitlenizin neyin peşinde olduğunu keşfedebilirsiniz. Demografi ve psikografi çıkartmak açısından bu tür araçlar harikadır. Böylece, hangi içeriğin daha etkili olacağını öncesinden tahmin edebilmek mümkün! 

Google Keyword Planner kullanarak, tercih ettiğiniz anahtar kelimeleri analiz etmeniz iyi olur. 

Web trafiğinizi sürekli gözlemleyin. Müşteriler, web sitenize en çok hangi kanallardan ulaşıyor? Direkt trafik mi, sosyal medya mı, yoksa aramalar mı? Aramalarda hangi anahtar kelimeleri kullanıyorlar? Bu tür analizler, etkili içerik üretimi için yol gösterici olmalarının yanında, içeriklerin hangi kanallarda daha etkili olacağı ile ilgili de bilgi verir! 

Yerel SEO için içerik üretirken, kullandığınız görseller de yerel olmalı! 

“İstanbul, Kadıköy’de kahvaltı yapılacak en iyi yer” gibi ve benzeri sorulara cevap veren içerikler de üretin. 

Bitirirken:

Son olarak, markalaşma çalışmaları önemlidir! İşletmenizin; bulunduğu bölgede, sunduğu ürün ve hizmetlerle, öne çıkan bir marka olduğu imajını tüm içeriklerinizde sergilemeniz, yansıtmanız gerekiyor. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE