Blog Siteleri İçin Önemli SEO Teknikleri

Sizce blog yazılarının performansını artırmak mümkün mü? Daha doğrusu, size sağlayacağı SEO performansını artırabileceğiniz teknikler var mı? Elbette var! Ve birazdan sizinle paylaşacağımız teknikleri uygulamanız çok kolay; çünkü üst düzey bir SEO bilgisi gerektirmiyorlar. 

O halde hemen tekniklere geçelim!

İlgi Çekici Bir İsim Kullanın

Aslında blog kelimesi de, çok kullanıldığı için, yaratıcılığınızı kullanma zamanınız geldi denebilir. Çünkü bir şirketin bloğuna giriş yapıldığında sadece “BLOG” gibi bir ad, kimi kullanıcılar için sıkıcı olmaya başladı. Sadece daha yaratıcı değil, daha açıklayıcı bir blog sayfası ismi de kullanabilirsiniz. Hatta, bunu bir optimizasyon fırsatına dönüştürmek mümkün. Kendinize şu soruları sorun:

Blog sayfanızın ana teması ne?

Hitap ettiğiniz endüstriyi düşündüğünüzde ne tür kelimeler ilgi uyandırıcı olabilir?

Blog adının kendisinde ve başlıklarda, SEO açısından önemli gördüğünüz anahtar kelimeleri kullanabilir misiniz? 

Blog sayfanızın; bütünlüğü olan bir teması varsa, açıklayıcı bir isme sahipse, size tahmin ettiğinizden daha başarılı bir SEO performansı (organik trafik) sağlayabilir. 

Her Bir Blog Yazısında Spesifik Bir Kitleye Hitap Edin

Hedef kitle kavramını sıklıkla duyuyoruz. Genelde, bu terimi SEO stratejilerinize dahil ettiyseniz, segmentasyona da yabancı değilsinizdir. Uzmanlar, her bir blog içeriğinin, farklı segmentler için spesifik olarak hazırlanması gerektiği önerisinde bulunuyorlar. Yani, hedef kitlenizin içerisinde de daha küçük gruplar var. Ve makalelerinizi, içeriklerinizi bu farklı gruplar için ayrı ayrı hazırlamanız oldukça faydalı. Çünkü bu tür bir yöntem size, her bir farklı grup için en uygun anahtar kelimeleri kullanabilme olanağı sağlayacaktır! 

Etkili Bir URL Yapınız Olmalı 

Etkili bir URL düzeni, yapısı; size şu tür avantajlar sağlayacak:

Sonuçları daha kolay raporlayabilmek

Kısa ve temaya hitap eden URL’lerle performansı artırmak

Blog İçeriklerini Sürekli Bir Şekilde Optimize Etmek

“Geri Dönüşümlü” kavramı sadece doğa için değil, SEO için de önemli bir kavramdır! SEO geliştirmeleri yapmak demek, sadece yeni bir site inşa etmek demek değildir. Var olan blog içeriklerinizi optimize edebilirsiniz. Hatta, optimize etmelisiniz dersek daha doğru söylemiş oluruz. Uygulayabileceğiniz birkaç teknik şu şekilde:

Sitenizde bulunan ilgili sayfalara link verebilirsiniz (içeriklerde).

Optimize edilmiş görseller ekleyebilir, eski görsellerinizi yeniden optimize edebilirsiniz.

Birbiriyle ilgili, aynı konudan bahseden iki yazı arasında yine linkler oluşturabilirsiniz. 

Başlık etiketlerini ve meta açıklamaları gözden geçirin. Hedefli anahtar kelimeler kullanmış olduğunuzdan emin olmalısınız. 

İçerik Açıklarını Kapatın

Hepimizin genel olarak zamansızlıktan bahsettiği şu dönemde, web içerikleriniz için gerekli zamanı ayıramamış olabilirsiniz. Blog içerikleri, bu içerik açığını kapatmak için harika bir çözümdür. 

Sıralamalarda mutlaka öne çıkmanız gerektiğini düşündüğünüz spesifik başlıklarda blog içerikleri üretin. Bazı anahtar kelimeleri sitenizde kullanma şansınız henüz olmamış olabilir. Aynı şekilde, bu tür bir içerik (anahtar kelime) açığını da makalelerle kapatabilmeniz mümkün. Hatta buna bir taşla iki kuş vurmak dersek yanlış olmaz. 

Optimize Edilmiş İmajlar ve Videolar Kullanın

İmajlar, sitenizi ziyaret eden kullanıcılarda oldukça etkili izlenimler yaratabilir. Eğer, pozitif bir izlenim uyandırabilmişseniz, sitenizin tekrar ziyaret edileceğinden emin olun. Bu etki, etkileşim oranlarına da yansıyacaktır. 

Blog içeriklerinizde görsel içerikler mutlaka yer almalı. Ve bu görselleri; açıklayıcı, doğru alt etiketlerle optimize etmeyi ihmal etmemelisiniz. SEO önceliğinin yüksek olduğunu düşündüğünüz anahtar kelimeleri kullanın. 

Bitirirken:

Ve son olarak birkaç ipucu daha. Blog içeriklerini sosyal medyada paylaşın. Böylece, bir taraftan sosyal medya sayfalarınızı güncel tutarken, diğer yandan etkileşimlerinizi de artırırsınız. Sizinle daha önceki yazılarımızda paylaşmış olduğumuz gibi; yapılan testler, sosyal medya sinyallerinin sıralamalarda etkili olduğunu gösterdi. Ayrıca, sosyal medyada oluşturduğunuz linkler, birer trafik çekme aracıdırlar. 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE