SEO Nedir? Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

SEO Kelimesi, Search Engine Optimization ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçede Arama Motoru Optimizasyonu olarak bilinmektedir. İnternet arama motorlarında, hedeflenen anahtar kelimelerde, daha üst sıralarda görünebilmek için siteler üzerinde yapılan bir iyileştirme çalışmasıdır.

Arama motorlarının genel amacı, kaliteli web sitelerini kullanıcılara göstermek olduğu için yapılan bu optimizasyonla, arama motorlarının siteleri daha iyi taraması sağlanmaktadır.

Ülkemizde en çok kullanılan arama motorunun Google olması nedeniyle, bilinen tüm optimizasyon teknikleri Google üzerinedir. SEO Tekniklerinin bir kısmı arama motorları tarafından, web yöneticileri ile paylaşılırken, bazı teknikler gizli tutulmaktadır. Bunun en büyük nedeni, arama motorlarının algoritmasını ifşa etmek istememesinden kaynaklanmaktadır. Arama motorlarının sıralama algoritmasının ifşa edilmesi durumunda, çoğu sitenin bu yapıyı manipüle edebilecek olmasıdır.

Günümüzde internetin kurallarını belirleyen kurum olan Google, adaletli bir sistem inşa etmeyi kendine misyon edinmiştir. Buna bağlı olarak, aramalarda her zaman adil ve doğru sonuçları göstermiştir. Bu yüzden, Google üzerinde bir arama yapıldığında, ilk sayfada çıkan siteler kaliteli ve güvenlidir.

Sıralama Faktörleri Nasıl Belirleniyor?

Google’ın duyurduğu teknikler dışında kalan konular ise SEO uzmanları tarafından, deneyimler ile öğrenilebilmektedir.

Bu konuları inceleyecek olursak, Google botları siteleri farklı periyotlar ile ziyaret ederek taramaktadır. Yapılan bu taramalarda, web sitelerinin güvenliğini, tasarımını, kullanıcı deneyimini, içerik kalitesini değerlendirerek, bir puanlama yapmaktadır. Yapılan bu puanlama sonucunda, web siteleri arama sonuçlarında sıralanmaktadır.

SEO aslında tamda burada ortaya çıkıyor. Gelen Google botlarına, sitemizi ne kadar iyi ve doğru ifade edebilirsek, arama sonuçlarında o kadar iyi bir konumda yer alabilmekteyiz.  

Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Site içi SEO, web sitelerinin kalitesini ve güvenliğini hedeflemektedir. Bunun yanında, Google botlarının kolay tarayabildiği bir web sitesi olabilmek için uygulanır. Site içerisinde yapılan tüm iyileştirme çalışmasına, site içi SEO denir.

Site içerisinde yer verilen, görseller, metin içerikleri, Google parametreleri ve kod yapısı gibi konular site içi SEO içerisinde incelenmektedir. 

İnternet arama motorları, arama sonuçlarında ön planda gösterdiği web sitelerine, bir nevi referans olmaktadır. Bu nedenle kötü ve kalitesiz bir web sitesine referans olmayacaklardır.

SEO Parametreleri Neden Gerekli?

Site içinde kullanılması gereken bazı SEO parametreleri vardır. Bu parametreleri, arama motorları duyurmaktadır. Amaç, arama motorlarının sitemizi daha iyi anlaması ve taraması sağlanmaktadır. Bunun yanında, sitemizde yer verdimiz içeriklerimizde %100 özgün olunması gerekmektedir. Google botlarının bir içeriğin kaliteli olduğunu anlayabildikleri en büyük konu özgünlüktür. Aynı şekilde, site içerisinde kullanılan görsellerinde özgün ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Tek Mesele Kullanıcı Dostu Web Sitesi Olabilmek

Temiz kod yapısına sahip web siteleri, yine Google tarafından kolay taranabilir olacağı için öne çıkmaktadır. Site içinde yapılan tüm çalışmaların amacı aslında kalite ve kullanıcılara fayda sağlayan bir site olabilmektir. Kullanıcı yararını gözeten her web sitesi, arama motoru dostu olabilmiştir. Kullanıcı yerine, arama motorlarını hedefleyen çalışmalar, mutlaka kayıplar yaşamaktadır.

SEO Çalışmalarınızda SPAM Konularına Dikkat Edin

Google botlarını kandırmaya yönelik yapılan çalışmalara, SPAM çalışma ismi verilmektedir. Bu çalışma mantığında, arama motorlarının algoritması hedeflenmektedir. Site içinde yapılan aldatma çalışmaları ve site dışında yapılan çalışmalarla başarı hedeflenmektedir. Bu çalışma tekniği genellikle, başarı elde edemez. Çünkü arama motorları sürekli algoritmasını güncelleyen bir yapıya sahiptir. Her zaman bu SPAM çalışmaların önü algoritma güncellemeleri ile kesilmektedir. Kullanıcıyı hedefleyen çalışmalar ise her zaman başarıya ulaşmaktadır. 


Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE